• News / Presse

    Novosti

Lansiranje My Data Plant projekta

Agritechnica Team
Agritechnica Team

Lüdinghausen, December 2017, Kleffmann grupa. Posle dugog ,intenzivnog perioda razvoja, Kleffmann grupa je uspešno predstavila alat za nezavisnu podršku mapa polja,“My Data Plant” na Agritechnica u Hannover-u od 12-18 novembra 2017.

Praktično rešenje za poljoprivrednike

Sa My Data Plant, Kleffmann grupa nudi praktična rešenja za poljoprivrednike. Alat omogućuje poljoprivrednicima da mere veličine polja i primenjuju đubrenje na polja tačnosti merama od  5m x 5m na osnovu Sentinel satelitskih podataka. Takođe može da monitoruje  biomasu spremnjenih useva što pomaže u ocenjivanju zdravlja i potencijalnom praćenju useva tokom cele sezone.Korišćenjem mape biomase omogućava mnogo efikasniju poljoprivredu. Za inovaciju nije potrebna posebna veličina farme ili mašinerija,zato što uz pomoć veb portala,strategija đubrenja i aplikacione mape mogu biti tolerisane(podešene) za svaka individualna polja.

Nova poslovna jedinica

Kompanija za istraživanje tržišta identifikuje praktično rešenje za poljoprivrednike kao značajan razvoj prema integrisanoj i digitalizovanoj komunikaciji za poljoprivrednikom. Stephan Poppe, šef Innovations & Development, Kleffmann Group, izjavljuje: “Za naše istraživačke panele, precizne informacije o poljoprivrednim oblastima su potrebne. Slobodnost podataka u mnogim zemljama je često nekompletna ili nudi samo ograničene informacije o kultiviranoj oblasti. Satelitska tehnologija omogućava  sposobnost da se zatvori ova rupa(propust) i podržava kompletnu i preciznu generalizaciju podataka.Takođe podržava poljoprivrednike da pređu na precizno bavljenje poljoprivredom. Informacije u mapi đubrenja se mogu skinuti na računar ,tablet ili pametan telefon ili čak na USB koji je kompatabilan sa većinom preciznim softvera na traktoru.

Globalna dostupnost

Posle uspešnog predstavljanja My Data Plant u Evropi, proizvod će takođe biti pokrenut na internacionalnom tržištu. “Veoma sam srećan o pozitivnim odgovorima koje smo dobili tokom poljoprivrednog sajma Agritechnica. Veliki broj poljoprivrednika se registrovao za ovaj alat na tom sajmu-mnogi iz Nemačke i Evrope, ali takođe iz Indonezije,Indije i Brazila. Takva inovaciona rešenja  daju nama šansu da se približimu i klijentima i partnerima,” kaže Burkhard Kleffmann, predsednik, Kleffmann Group.